Couleur Café

27 - 29 June 2014

Vrijdag 27 Juni

Zaterdag 28 Juni

Zondag 29 Juni

Latest news

07/11/2014

Couleur Café 2014 - Official Aftermovie!

Couleur Café 2014 - Official Aftermovie!

Herbeleef de beste 3 dagen van het jaar @ Couleur Café 2014 !

You were there ? Go ahead and share ! 

https://www.youtube.com/watch?v=TXbfc1gA8kA

18/07/2014

Bedankt iedereen!

Bedankt iedereen!

1000 maal dank voor een alweer onvergetelijke editie van Couleur Café. Ondanks de regen maakte jullie er weer 1 groot feest van. Dankzij  Bootsy Collins and The Funk Unity Band zetten we de avond in met de meest  funky zonsondergang sinds mensenheugenis. Even later schudde Tour & Taxis op z’n grondvesten op de heerlijke old school hip hop van Jurassic 5. De muziek was fantastisch, u was geweldig, uw werd misschien nat maar u u was 100% Couleur Café. Afspraak 26 juni. Peace!

29/06/2014

Last day #Coulcaf14, make it count !

Last day #Coulcaf14, make it count !

Vandaag een overvloed aan reggae- en dubkrakers  op Couleur Café: Ky-Mani Marley, Protoje and the Indiggnation, Alpha Blondy, Asian Dub Foundation en Danakil! Voor heerlijke pop en folk kan je vandaag kiezen tussen Gabriel Rios, Suarez en Little Collin, John Butler Trio zorgt voor de bluegrass-touch. De ongeëvenaarde Californische rapcrew Jurassic 5 is de topper van onze hiphop line up met  ook Youssoupha en Blitz The Ambassador.  En niet te vergeten :  funklegende Bootsy Collins & the Funk Unity Band en het betere blaaswerk van The Soul Rebels.  Mis zeker Magnus niet die zijn langverwachte tournee op gang trapt met een straffe live band.

Geniet ten volle van de laatste dag Couleur Café, wat regen deerde jullie ook de voorbije dagen niet. Er zijn nog tickets te koop hier (tot 16u) of aan de kassa.

 

28/06/2014

Klaar voor dag 2 van #CoulCaf14?

Klaar voor dag 2 van #CoulCaf14?

Gisteren sloten we de avond schitterend af op de samba-beats van Basement Jaxx en het dancehall feestje van Seeed! Het feest gaat vandaag verder met een heerlijke muzikale mélange: de folk van Ben Howard, hiphop van Chinese Man, Akua Naru en Chance The Rapper en een vleugje electro van The Subs. We nemen u ook mee naar Brazilië met DJ Tudo en de achtste finales van het WK voetbal.

Maak je op voor een kleurenexplosie met ons exclusieve Holi Couleur-feest om 20u30 en het jaarlijkse vuurwerk om 23:30! Koop je ticket hier of aan de kassa.

 

27/06/2014

Couleur Café 2014 kicks off

Couleur Café 2014 kicks off Wie van hip hop houdt, kom straks beter op tijd: de Californische rappers van Dilated Peoples trappen Couleur Café af om 17u15 op het Titan hoofdpodium. Iets later is het al de beurt aan de Britse hitmachine Dizzee Rascal. Later vanavond en niet te missen: electroswing revelatie Parov Stelar Band, Soldout en als klap op de vuurpijl dansgarantie Basement Jaxx. Zonder natuurlijk de Belgische bands van het moment te vergeten : Puggy & Girls in Hawaii. Voorts nog heerlijke Afrobeats van Seun Kuti!

Na een jaar ongeduldig wachten is het zover:  #CoulCaf14 is aangebroken!

24/06/2014

Exclusief op Couleur Café!

Exclusief op Couleur Café!

Twijfel je nog om dit weekend naar Tour & Taxis af te zakken? Talloze internationale sterren zal je deze zomer nergens anders in België te zien krijgen: de Australische jam band John Butler Trio, folkzanger Ben Howard, de Duitse en Franse feestcollectieven Seeed en Chinese Man, Amerikaanse hiphop classic Jurassic 5 en – wat groener achter de oren maar niet minder getalenteerd - Chance The Rapper. Maar ook Basement Jaxx, Morcheeba, Laura Mvula, Alpha Blondy, Ky-Mani Marley en de excentrieke funkmaster Bootsy Collins. Straffer nog: de Jamaïcaanse reggaelegende Burning Spear speelt zijn enige Europese concert op #CoulCaf14!
Zin om deze toppers live aan het werk te zien? Rep u naar onze ticketsite en begin alvast te dromen van het meest zomerse festival van onze hoofstad...
Voor de voetballiefhebbers onder ons: de 1/8 finales van het WK voetbal zijn alle 4 integraal te volgen op groot scherm.

24/06/2014

Solidair @ Couleur Café (met Molenbeek)

Solidair @ Couleur Café (met Molenbeek)

Het Solidarity Village is nog steeds het humanitaire en geëngageerde hart van het festival. Dit jaar willen we u hier informeren over "Gelijkheid van Kansen", met tal van interessante interactieve activiteiten en de Raggaravane om het geheel de juiste beat te geven. Buurgemeente Molenbeek doet ook mee met enkele fijne projecten, lekker eten en muziek! Check de rhymes van de jonge rappers van Molem Capitale, laat je (tijdelijk) tatoeëren, drink verse muntthee en veel veel meer. Lees er alles over hier.

16/06/2014

What’s new at Couleur Café 2014?

What’s new at Couleur Café 2014?

Couleur Café is veel meer dan 60 concerten op 4 podia, dansworkshops, een kunstexpo, fanfares en een prachtig decor:
Ontdek onze splinternieuwe indoor DJ-club Clandestino met elke dag doorlopend de geschifte karaoke sensatie Kalash & Nikov en onze Wanted!-DJ’s Captain Steel (vrijdag), What it Is (zaterdag) en DJ Dunya (zondag) als stomende afsluiters.
Zaterdagavond maken jullie zelf mee het feest aan onze Move stage met de bont gekleurde Holi Couleur performance. De ingrediënten: kleurpoeder, goede muziek, een opzwepende MC, een Bollywood flashmob en jullie.
Meer info in de line-up.

11/06/2014

LAATSTE 1500 COMBITICKETS + WK VOETBAL OP GROOT SCHERM

LAATSTE 1500 COMBITICKETS + WK VOETBAL OP GROOT SCHERM

Bem-vindo a Couleur Café! Op 28 en 29 juni hoef je niets te missen van het WK voetbal want wij tonen de 4 achtste finales op groot scherm. Drie heerlijk zwoele dagen in het verschiet op de terreinen van Tour & Taxis met hartverwarmende muziek, fans uit alle windhoeken en het WK voetbal dat het geheel die extra zomerse toets geeft. 
Achtste finales WK op groot scherm (aan de RTBF-stand): zaterdag 28/6 en zondag 29/6, telkens om 18 en 22u. Onze camping is uitverkocht maar nu resten er ook slechts 1500 Combitickets voor diegenen die 3 dagen willen komen mee feesten. Er zijn nog voldoende dagtickets beschikbaar, koop je tickets hier.

06/06/2014

Couleur Café DJ-sets in de metro

Couleur Café DJ-sets in de metro

Het is nog 3 weken aftellen voor Couleur Café eindelijk de festivalzomer in gang trapt maar volgende week duiken we al onder om te feesten met de Couleur Café Underground Vibes@ MIVB !  3 donderdagen, 3 Couleur Café-DJ’s in 3 Brusselse metrostations. Ontdek er alles over op Underground Vibes pagina.

28/05/2014

Tijdschema met laatste artiest online

Tijdschema met laatste artiest online

DJ Tudo e Sua Gente de Todo Lugar zijn de exotische finishing touch aan de al rijkgevulde Couleur Café-affiche. Omringd door een bende topmuzikanten verweeft de Braziliaan op een uiterst swingende manier technologie en authenticiteit. Het perfecte tegengif voor al de voetbalgekte! Ontdek het volledige tijdschema hier.

21/05/2014

De Camping is volzet

De Camping is volzet

Net als vorig jaar zijn onze Combi Camping tickets snel uitverkocht. Er zijn nog voldoende 1 Day tickets en Combi 3 Days tickets te koop maar deze laatsten vliegen de deur uit. Haast je dus naar onze ticketpagina als je 3 volle dagen wilt komen mee feesten.

19/05/2014

The Subs vervangen Cassius - Parov Stelar Band en Blitz The Ambassador komen ook

The Subs vervangen Cassius - Parov Stelar Band en Blitz The Ambassador komen ook

Couleur Café betreurt het afzeggen van Cassius maar we hebben gelukkig een waardige vervanger: party animals The Subs komen terug naar Couleur Café! Als kers op de taart hebben we ook Parov Stelar Band en de New Yorkse band Blitz The Ambassador, een absolute aanrader in het alternatieve funkrapgenre, kunnen strikken

13/05/2014

3 mo reggae artists fi our brothas an sistas

3 mo reggae artists fi our brothas an sistas

Couleur Café kleurt dieper groen, geel en rood met 3 nieuwe toppers uit de reggae- en dubscène. Op zaterdag komen reggae-iconen The Gladiators met jonge belofte Droop Lion, op zondag hebben we de getalenteerde Ky-Mani Marley en de podiumbeesten van Asian Dub Foundation, die terug naar hun favoriete festival komen. Binnenkort de laatste namen!

08/05/2014

De Combi 3 Days + Camping tickets slinken snel

De Combi 3 Days + Camping tickets slinken snel

Fans van Couleur Café die tijdens het festival op de grootste stadscamping van het land willen overnachten, moeten niet meer te lang wachten. Er zijn nog maar 500 Combi 3 Days + Camping tickets over! Er zijn nog voldoende  Combi 3 Days tickets en 1 Day tickets te koop. Bestel hier.
Volg allle updates en luister naar onze geüpdatete radio op deze website of volg ons via Facebook & Twitter. Binnenkort de laatste namen !

29/04/2014

4 NIEUWE NAMEN + DE LAATSTE 1000 “COMBI 3 DAYS + CAMPING” TICKETS

4 NIEUWE NAMEN + DE LAATSTE 1000 “COMBI 3 DAYS + CAMPING” TICKETS

Vrijdag twee superfestivalacts die weten hoe een feestje te bouwen: de UK garage hiphopper Dizzee Rascal en onze prettige gestoorde noorderburen De Jeugd van Tegenwoordig. Zondag een absolute primeur met de terugkeer van Magnus, het danceproject van Tom Barman en CJ Bolland, voor het eerst begeleid door een volledige all-stars live band én een nieuwe plaat in aankomst. De megapopulaire Franse reggaeband Danakil is er deze zomer ook opnieuw bij. Binnenkort de allerlaatste namen!

Ticketinfo: de laatste 1000 “Combi 3 Days + Camping” tickets worden nu verkocht. Er zijn nog voldoende "1 Day" tickets en "Combi 3 Days" tickets maar deze laatsten waren vorig jaar ook snel de deur uit. Een verwittigde Couleur Café-fan weet wat te doen!

Alle details over de nieuwe namen en tickets vind je op deze website. Blijf ons volgen op Facebook en Twitter.

23/04/2014

Cool Art Café: "La Grande Bouffe"

Cool Art Café: "La Grande Bouffe"

Voor de 17de keer reeds kunnen de kunstliefhebbers onder jullie weer terecht op Cool Art Café. De jaarlijke tentoonstelling op ons festival draait dit jaar rond het thema “La Grande Bouffe”. De 26 artiesten behandelen op hun manier de boeiende relatie tussen de mens en zijn voedsel. Meer dan 25.000 festivalbezoekers vinden elk jaar hun weg naar Cool Art Café. Meer info hier.

Voorverkoop info: de Combi 3 Days + Camping tickets vliegen de deur uit, dus haast je als je op de coolste camping van het land wil logeren.

Volgende week krijg je nieuwe namen!

17/04/2014

Gevonden: vrijwilligers

Gevonden: vrijwilligers

Meer dan 1200 enthousiastelingen schreven zich de voorbije weken in om als vrijwilliger te komen helpen het laatste weekend van juni. Daarmee hebben we genoeg helpende handen gevonden voor Couleur Café 2014. Ontzettend bedankt iedereen voor de passie en de inzet! Zonder jullie zou Couleur Café niet mogelijk zijn.

16/04/2014

Couleur Locale

Couleur Locale

#CoulCaf14 eert het vaderland : na Girls in Hawaii, Gabriel Rios, Puggy en Suarez, vervoegt het electropopduo Soldout onze zwart, geel en rode line-up. Net zoals de voorbije 9 jaren en met de steun van SABAM For Culture, nodigen we jullie uit om onze Wanted!-artiesten te ontdekken. Dit jaar kozen we voor de lyrisch briljante rap van Veence Hanao, heerlijke pop, soul & jazz van Little Collin, superbe triphop van Oyster Node en vrolijke reggae van Iron Ites. Meer info over de 9 verkozen DJ’s weldra op uw favoriete website...

01/04/2014

Stickerwedstrijd: Win een Combi 3 Days ticket

Stickerwedstrijd: Win een Combi 3 Days ticket

1. Stuur uw thuisadres naar contest@couleurcafe.org voor vrijdag 11/04 om onze autosticker te ontvangen (zie foto)
2. Stuur een originele foto met deze sticker naar contest@couleurcafe.org voor 28 april
3. Jullie foto’s worden gepubliceerd in het Facebookalbum “Sticker Contest 2014”
4. De foto met het meeste likes wint de wedstrijd
5. Share & like > Misschien word jij wel de winnaar

28/03/2014

Nieuwsflash: Gabriel Rios komt naar Couleur Café!

Nieuwsflash: Gabriel Rios komt naar Couleur Café!

Morgen staat hij in een uitverkochte AB, deze zomer op Couleur Café. Na 3 jaar New York is Belgiës favoriete Puerto Ricaan terug in het land. Afspraak zondag 29 juni.

27/03/2014

Bootsy Collins, Tricky, Cassius DJ-set & Keziah Jones

Bootsy Collins, Tricky, Cassius DJ-set & Keziah Jones

Alweer vier nieuwe namen op de affiche: funkpionier Bootsy Collins and the Funk Unity Band, Franse house met een DJ-set van Cassius, blufunk-grondlegger Keziah Jones en triphoplegende Tricky. Binnenkort meer namen.

25/03/2014

Exclusieve Hotel + Festival Deals voor Couleur Café 2014

Exclusieve Hotel + Festival Deals voor Couleur Café 2014

Op zoek naar een muzikale citytrip deze zomer? Heb je ook zin om van onze wereldkeuken, verse cocktails en onevenaarbare sfeer te proeven?
Ontdek dan snel de exclusieve Hotel + Festival Deals en geniet van 3 dagen grooves, een viersterrenhotel en onze Europese hoofdstad.
Meer info op de ticketpagina.

25/03/2014

Tiken Jah Fakoly op Couleur Café 2014!

Tiken Jah Fakoly op Couleur Café 2014!

Alweer geweldig nieuws voor onze reggaefans. Na Seeed, Burning Spear, Alpha Blondy en Protoje heeft ook Afrikaanse reggaegrootheid Tiken Jah Fakoly zijn komst bevestigd. Eerst brengt de Ivoriaan op 2 juni zijn negende en langverwachte album Dernier Appel uit, nog geen maand later ziet u hem schitteren op #CoulCaf14.

14/03/2014

Puggy, Girls in Hawaii en meer

Puggy, Girls in Hawaii en meer

Nog 5 namen voor #CoulCaf14 ! Vrijdag verwelkomen we de top van de Belgische rock en pop met Puggy en Girls in Hawaii. De Argentijnse La Yegros zal u verrassen met haar elektronische cumbia, gegarandeerd feest met de ex-Orishas leden van Cuban Beats All Stars en Seun Kuti, vaandeldrager van de afrobeat, neemt voor zijn show het veertienkoppige Egypt 80 mee. Al 23 namen bevestigd, binnenkort meer nieuws!

14/03/2014

Breaking News!

Breaking News!

Speciaal voor onze reggaefans hebben we een verrassing recht uit Jamaica. De enige echte Winston Rodney, beter bekend als Burning Spear, geeft zijn enige Europese optreden deze zomer op Couleur Café !
Wil je al een muzikaal voorsmaakje van #CoulCaf14? Draai de volumeknop open en check de Couleur Café Radio hiernaast...

12/03/2014

Ben Howard & Seeed op Couleur Café!

Ben Howard & Seeed op Couleur Café!

Twee nieuwe topnamen om bij te watertanden. Vrijdag kan de pret niet op met de geweldige zestienkoppige(!) hiphop & reggae big band Seeed. Peter Fox, die je misschien nog kent van zijn zomerhit Haus am See, en zijn blazers, drummers, mc’s en dj hebben een ongeëvenaarde livereputatie en maken er keer op keer een groot feest van. Breng op zaterdag je lief mee en laat je betoveren door de wondermooie songs van Ben Howard.

10/03/2014

Gezocht: standhouders Grote Markt

Gezocht: standhouders Grote Markt

Voor onze Grote Markt zijn we op zoek naar nieuwe, gemotiveerde kramers. Zou u graag uw ambachtelijke, creatieve en eco-vriendelijke waren verkopen op Couleur Café? Mail dan naar fullcolors@hotmail.be.

27/02/2014

Chinese Man, Protoje, Morcheeba en meer!

Chinese Man, Protoje, Morcheeba en meer!

Ook de volgende uitstekende artiesten zullen er dit jaar bij zijn: reggae belofte Protoje & Indiggnation, scratch meesters Chinese Man, opkomende rap superster Chance The Rapper en trip hop grondleggers Morcheeba maar ook de funky Soul Rebels brass band, heerlijke soul/ hiphop zangeres Akua Naru en de prettig gestoorde hiphoppers van Skip & Die.

25/02/2014

Protoje & The Indiggnation op Couleur Café

Protoje & The Indiggnation op Couleur Café

Zoals onze Facebook-vrienden vrijdag al konden vernemen, bevestigen we trots de komst van jonge reggae revelatie Protoje en The Indiggnation. Volgende donderdag kondigen we een reeks nieuwe namen aan !
Intussen is de Mokoomba wedstrijd voor hun concert op 26 maart in de Botanique afgelopen, de winnaars worden persoonlijk verwittigd. Bedankt voor de vele inzendingen!

19/02/2014

Couleur Café en Botanique presenteren: Mokoomba!

Couleur Café en Botanique presenteren: Mokoomba!

Is de zomer nog veraf? Kom dan op 26 maart naar de Botanique voor het concert van Mokoomba, een van de favoriete Afrikaanse bands van Couleur Café! De Botanique en Couleur Café promoten graag ontluikend nationaal en internationaal talent. Voor de eerste keer worden de krachten gebundeld voor dit unieke concert van Mokoomba, die al meermaals op het festival speelde. Rapster Nina Miskina, een van onze Wanted!-ontdekkingen van 2013, verzorgt het voorprogramma.
Bestel uw tickets hier of beantwoord de volgende vraag en win een duoticket voor dit concert! Weet u wanneer Mokoomba de eerste keer op Couleur Café speelde? Mail uw antwoord naar press@couleurcafe.org en begin de zomer vrolijk dansend op 26 maart...
Mokoomba + Nina Miskina - 26/03 – in de Botanique, in samenwerking met Zig Zag World, Igloomondo en Couleur Café Festival, partners in de promotie van jong talent.

13/02/2014

Eerste 8 namen & start ticketverkoop

Eerste 8 namen & start ticketverkoop

Couleur Café vrolijkt deze grauwe donderdag op met de eerste 8 namen voor #CoulCaf14. Koop je tickets hier.

06/02/2014

Binnenkort inschrijvingen vrijwilligers

Binnenkort inschrijvingen vrijwilligers

De 24ste editie van het Couleur Cafe festival verwelkomde meer dan 82.000 festivalgangers. Dit record werd mede mogelijk gemaakt door de 1.200 vrijwilligers die mee hebben gewerkt aan het succes van het festival. Bekijk alvast de video ​over hun bijdrage en blijf ons volgen want inschrijvingen zijn binnenkort mogelijk via onze website.

Tot binnenkort!

22/01/2014

WANTED ! 2014 AFGESLOTEN

WANTED ! 2014 AFGESLOTEN

De Wanted!-call voor Belgisch talent is sinds maandag 20 januari afgesloten. Nu gaat de jury aan het werk en begin maart krijg je de namen van de plastische kunstenaars, muzikale acts en DJ’s die uit de Wanted!-kandidaten werden gekozen. Zij zullen op een van onze podia staan of meewerken aan de Cool Art Café-tentoonstellling. Meer info over het Wanted!-platform en over Cool Art Café vind je onder de button MEER op deze pagina.

De voorverkoop start midden februari. Heel binnenkort krijg je de eerste namen dus stay tuned!

13/01/2014

WANTED! DEADLINE NADERT

WANTED! DEADLINE NADERT

Beste wensen voor een fantastisch 2014, vanwege heel de CC-ploeg ! De XMAS-actie is afgelopen, maar de voorverkoop start al midden februari en voor die datum mag je de eerste namen verwachten.

Misschien sta jij op de affiche van de 25ste editie, tenminste als je je voor maandag 20 januari inschrijft op ons Wanted!-platform voor Belgisch talent. Ben je muzikant of DJ  en vind je dat je muziek perfect op Couleur Café thuishoort, of je bent plastische kunstenaar en wil graag meehelpen aan onze tentoonstelling Cool Art Café, ga dan meteen naar de Wanted!-link op deze pagina en schrijf je in.

Doen!

20/12/2013

XTRA XMAS GIFTS

XTRA XMAS GIFTS

We hebben 2 muzikale Kerstgeschenken in aanbod tot 6 januari:

- Onze XMAS PASS aan de prijs van een Combi 2013. Bestel hier.
- Een Deezer Gift Card met toegang tot een muziekcatalogus van 30 miljoen songs.  We geven 3 abonnementen weg ! Zoek de titel waarmee The Skatalites in de Couleur Café Party Playlist op Deezer staan.  Stuur je antwoord naar contest@couleurcafe.org.

Succes en beste wensen voor een TOP 2014 !

16/12/2013

WANTED : BELGISCH TALENT

WANTED : BELGISCH TALENT

Wanted! Muziek: Je speelt solo of in groepsverband, of je bent een DJ en woont in België? Je hebt nog nooit op een van onze podia gestaan en vindt dat je muziek een plaats verdiend op Couleur Café ? Waag dan je kans !

Wanted! Expo:  Je bent een plastische kunstenaar en zou graag meedoen aan onze thematische tentoonstelling Cool Art Café? Als het thema van dit jaar,
La Grande Bouffe, je inspireert, dien dan zeker je project in.

Info en inschrijven over beide oproepen achter onze Wanted!-button ! Deadline : 20 januari 2014.

 

05/12/2013

XMAS PASS

XMAS PASS Voor de eerste keer lanceren we de Couleur Café XMAS PASS ! Dit speciaal ticket geeft je toegang tot je favoriete festival op 27-29 juni 2014 en dat aan dezelfde prijs als een 3-Days Combiticket van 2013 ! De XMAS PASS is in beperkte oplage te koop tot 6 januari 2014 en dit enkel hier . De voorverkoop start half februari 2014.

De voorverkoop start half februari 2014.

03/12/2013

TELL US WHO YOU WANT #CC2014 & WIN A COMBI TICKET !

TELL US WHO YOU WANT #CC2014 & WIN A COMBI TICKET !

Geen Couleur Café zonder jou, dus we willen graag je muzikale voorkeuren kennen uit alle genres die JOU kunnen bekoren. Wees ambitieus en verras ons !
Neem deel en win: Een onschuldige hand plukt onder alle deelnemers de winnaar van het allereerste 3 dagen combiticket voor Couleur Café 2014.
Ga meteen naar onze Facebookpagina en geef ons je vijf favoriete artiesten, vóór 10 december.

Videos

Couleur Café 2014 - Official Aftermovie